Bezoek uit Deventer

De deur van het Servicepunt Charlois Zuid was hoewel het ver over drieën nog op de sluitstand gezet. Een jongeman kwam binnen en vroeg: ‘Mag ik even gebruik maken van uw toilet?’ ‘Ga je gang!’, was het antwoord, maar vertel even wat komen jullie in Pendrecht doen? Want alleen was hij duidelijk niet.
Rutger Pierik is student aan de HBO in Deventer. Hij studeert stedenbouwkunde. Zijn jaar was op bezoek in Rotterdam. Ze hadden een uiteenzetting gehad van een ambtenaar van de gemeente over de plannen met het bouwen in en rond de havens van Rotterdam en waren daarna een kijkje gaan nemen in Pendrecht.

‘Wat vind je ervan?’, was natuurlijk meteen de vraag. Hij vindt dat er nog wel veel moet gebeuren, maar dat het er goed uitziet.

‘Ben je al in de Rivierenwijk wezen kijken?’, was de volgende vraag. Die wijk wordt naast Pendrecht vaak in de wereld van bouwers en bestuurders als voorbeeld gesteld. Zo kan het ook.

Daar waren ze nog niet wezen kijken. Maar komt vast nog. Eerst verderop kijken en dan dichtbij huis zal het idee geweest zijn.

‘Maar ik ga weer! Ze zitten op me te wachten’, verontschuldigde Rutger zich.

De groep had een speciale dag uitgekozen. De zomer doet zo aan het eind van september nog even zeer goede zaken.