Viviana vertrekt naar Curaçao

Viviana Lambertina woonde misschien bij elkaar genomen niet zo erg lang in Pendrecht, maar toch zal ze met plezier terugkijken op de tijd die ze in die wijk doorbracht. En in Pendrecht zullen er mensen zijn die haar missen.
Viviana Lambertina woonde misschien bij elkaar genomen niet zo heel erg lang in Pendrecht, maar toch zal ze met plezier terugkijken op de tijd die ze in die wijk doorbracht. En in Pendrecht zullen er mensen zijn die haar missen.

Donderdag 29 september om 13:00 uur kwamen Femke en Carla van Vestia bij haar langs om de sleutels in ontvangst te nemen en de laatste controle te doen.

Op een stoel buiten zit haar zoon Anton. Anton woont in Roosendaal en ze gaat eerst met hem mee. Daarna zal een tijdje in Amsterdam zijn bij familie en dan ……. gaat ze terug naar Curaçao.

Dat komt veel voor! En na een tijdje komt het gevoel dat je toch niet op je plek bent in het land waar je geboren bent.

Of dat met Viviana ook gaat gebeuren? Wie zal het zeggen.

Ze heeft de leeftijd om het ervan te gaan nemen. Vitaal Pendrecht was erbij toen ze op 17 december 2010 60 werd.

Kijk naar het berichtje over haar verjaardag. Er lag toen een flink pak sneeuw.

Ze moest van haar vertrouwde plek op de hoek van de Sliedrechtstraat en de Krabbendijkestraat weg vanwege de herstructurering. En ze viel op die plek op, omdat ze vaak op een stoel voor haar huisje zat en iedere week de pui waste.

Enfin ze is nu uit de wijk. ‘Moet die stoel niet mee?’, vroeg Carla. Nee die stoel hoefde niet in de auto van Anton. Hij ging over de heg, de achterburen zijn er blij mee. Zij zullen Viviana ook missen.

Even zwaaien en dan naar de auto om de hoek op de Tiengemetensingel en op naar Roosendaal.

Ze komt nog een keer terug, want haar dokter in het Gezondheidscentrum heeft ze nog aangehouden. Dat is één troost.

Maar verder toch een beetje een droevig gevoel. De zon scheen prachtig op 29 september, maar hij ging ook een beetje onder.