Bezoek van ver bij de mis van Sint Bavokerk

Ze zien de Sint Bavokerk ook een beetje als hun kerk. Ze herinneren zich nog de noodkerk van toen ze in 1958 in de Herkingenstraat kwamen wonen. De familie Driessen, links op de foto is even terug bij de familie Driessen rechts op de foto.

De rechtse familie Driessen woont nu in de Zierikzeestraat in het complex Schouwen Duiveland. De broer van meneer Driessen emigreerde in de zestiger jaren naar Amerika. Ze wonen niet ver van San Francisco in California. In gedachten zijn ze nog vaak bij de rechtse familie Driessen die in Pendrecht bleven.

De Amerikanen gingen nog eens kijken in de straat waar ze woonden in Pendrecht, de Herkingenstraat. Ze vonden er niks meer terug van wat ze achterlieten.

Alles is veranderd, wel mooi vinden ze. Het ziet er mooi uit, maar lijkt toch in niets meer van hoe zij de wijk herinneren.

Komende week gaan ze terug naar de States. Ze zijn benieuwd naar de foto’s. De bovenstaande krijgen ze in ieder geval mee. De rest kan over de mail. Dat kon in de zestiger jaren nog niet.