Theo Coskun van de deelgemeente doet toezegging in de Sint Bavokerk

De taart was duidelijk te klein voor de grote menigte, die de viering van 50-jaar Sint Bavokerk meemaakte. Op de foto zijn de mensen, maar moeilijk te onderscheiden. Theo Coskun, portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois, staat achter de preekstoel, naast hem Anja Boeije van het comité 50-jaar Sint Bavokerk en naast haar pastor Achille Waffo en daarnaast Ilona Otter, beheercoördinator van de deelgemeente Charlois, met de taart.

Theo Coskun van de deelgemeente, bekend met het Rooms Katholieke geloof uit zijn jeugd, maakte nog de grap: ‘er was iemand die van een klein beetje eten, een hele menigte te eten kon geven. U bent daar bekend mee. Ik kan dat niet, maar u moet maar denken dat het voor u allemaal is’.

Ook dat laatste gebeurt vaak in de kerk, toch? Cabaretier, Fons Jansen, zei immers: ‘Dit is voor u allen’, zei de pastoor, ‘en hij at het zelf op!’
Maar dat terzijde.
Coskun beloofde dat de klok, nadat Ilona Otter veel werk had verricht en ook Elly en Ruud Pesik, respectievelijk lectrice en koster van de kerk, die de kwestie vaak op de agenda gezet hadden, gerepareerd zal worden. Er wordt ook iets met de duiven en de overlast die zij veroorzaken gedaan. Maar binnenkort zal Pendrecht weer op de torenklok van de Sint Bavokerk kunnen zien, hoe laat het is.

Dagburgemeester, Mario Bosch, zal daar heel blij mee zijn, want hij ergert zich al al die 10 jaren dat de klok niet meer werkt aan het rare verschijnsel dat alle voorzieningen er wel zijn, maar niemand ervoor kan zorgen dat de Sint Bavokerk ook met haar tijd meegaat.
Overigens kan die kerk er helemaal niks aan doen, want de klokkentoren en klok zijn niet van hen, maar van de gemeente.

Dankzij Ilona Otter is de zaak bij de gemeente en gemeentewerken in beweging gekomen en zal de klok gaan werken. En over klokken gesproken. Er komt nog een klok bij. Een echte klok van de Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk uit Zuidwijk. De parochies zijn al een tijdje samengevoegd. Er zijn in de Sint Bavokerk al diverse attributen uit de Zuidwijkse kerk ondergebracht. Nu de kerk in Zuidwijk daadwerkelijk gesloopt wordt, komt er ook van die kant nog een klok bij!

Meer nieuws over de speciale viering van 50 jaar Sint Bavokerk op de pagina van de kerken op deze site.