Bijzonder college van de Pendrecht Universiteit

Op woensdagavond 19 oktober 2011 vindt er een bijzonder college van de Pendrecht Universiteit plaats. De titel ‘Vitaal Pendrecht gaat de markt op’ schept hoge verwachtingen. Een nieuwe universitaire periode, waarvoor buitengewoon hoogleraar Pieter Winsemius een diesrede zal uitspreken. Iedereen is welkom in de Open Hofkerk.
Er kondigen zich nieuwe tijden aan voor de wijk. De overheid bezuinigt en treedt terug. Pendrecht wordt geen Vogelaarwijk meer genoemd.

Dat vraagt om nieuwe vormen van samenwerken in de wijk.

Vitaal Pendrecht wil daarmee de markt op. Pas begonnen projecten verdienen het om voortgezet te worden. Wie heeft daar interesse in?

In de Open Hofkerk aan de Sliedrechtstraat 57 zal daarvoor een bijzonder college van de Pendrecht Universiteit georganiseerd worden.

Burgemeester Aboutaleb hing in de maanden juli en augustus aan het begin van de wijk en zei trots de zijn op Pendrecht. Hij is er van overtuigd dat Pendrecht Goed Bezig Blijft.

Helaas kan hij geen opwachting maken op het bijzondere college. Hij roept iedereen uit Pendrecht wel op er heen te gaan en wenst zijn collega (nacht)burgemeester, Harry Kock alle succes.

Pieter Winsemius, buitengewoon hoogleraar en ex minister, zal een diesrede uitspreken. Hij was een aantal jaren terug lid van het Sociaal Platform Rotterdam en verdiepte zich daarbij in zaken die in en rond Pendrecht speelden en opende als minister ooit het kerstfeest van Vitaal Pendrecht.

Gerard Smulders zal het gesprek leiden en er zullen drie korte colleges weergegeven worden vanuit bewoners uit de wijk.

Sponsors en fondsen worden benaderd om de genoemde projecten op peil te houden.

Pendrecht is een wijk waar muziek in zit en de Open Hofkerk heeft een prachtig orgel, dus er zijn ook muzikale intermezzo’s.

Doe mee aan het op peil houden van de markwaarde van Pendrecht.