Bingo op straat met je buren en de jeugd in de pannakooi

Bingo op straat en heb je daar geen zin in dan is er de pannakooi of ander speelmateriaal.
Prachtig hoe ze de nummertjes opleest, Mildiane Camelia, spreekt keurig de z van zestig en zeventien uit. Ook de n’en komen er uit alsof de koningin de troonrede voorleest.

Ze herhaalt de de nummertjes 3 keer en is er een bingo dan wordt alles netjes gecontroleerd.

Elke keer wordt er opgehamerd dat er weer bingo moet komen. Voor Sjannie hoeft het allemaal niet. Zij heeft het niet zo op dat spelletje, maar ja haar buren vinden het geweldig, dus …….

en er zijn leuke prijzen.

Geen zin in bingo dan ga je met je makkertjes in de pannakooi. Daar wordt fanatiek gebruikt van gemaakt. De jongens uit de Wagenbergstraat maken er gretig gebruik van. Ze wilden ook mee-eten, maar daar is de straatgroep resoluut in. De keukenprinsessen uit de straat hebben hun best gedaan voor hun buren en er is weliswaar genoeg, maar als zij dat ook willen moeten de mensen in hun eigen straat dat zelf organiseren vinden ze.

Het zijn niet de makkelijkste jongetjes overigens en die activiteiten in de eigen straat komen er vast. De Halsterenstraat werkt inspirerend in de buurt.

Er was een meneer uit de Lakerveld in Zuidwijk. Hij ging niet naar het Zuidwijkspektakel maar bekeek de activiteiten in de straat in Pendrecht.

De Opzoomerregisseur die langskwam werd ingeschakeld en meneer Günay heeft nu een folder van de huidige campagne in zijn brievenbus en zijn buurvrouw weet nu ook dat er iets aan het broeien is aan het Lakerveld.

Meneer Günay wil iets met de jeugd in de straat, dat komt goed uit want de tweede ronde van de Opzoomercampagne daagt de jeugd uit de handen uit de mouwen te steken in hun straat.

Eh oh ja ook dat is leuk om te vermelden. Etta was voor deze burendag speciaal naar de kapper geweest en showde voor wie het maar zien wilde haar fraaie kapsel.

Nou was het ook fantastisch weer die eerste zaterdag in de herfst.