Burendag in de Halsterenstraat

24 september Burendag en dat werd een groot feest in de Halsterenstraat. Zij kennen hun buren.
Iedere actiedag in de Halsterenstraat gaat Hubert de Palm zijn tuintje in. De buxus voor de deur wordt als het ware met een nagelschaartje bijgeknipt. Dat doet ie op de klussendag, maar ook op burendag werkt ie zijn tuintje bij en schakelt er vrienden bij in.

Burendag begon al vroeg met het klaarzetten van van alles. Sjannie de Mooij had aan alles gedacht, daarbij geholpen door Abeba. Op de dag zelf komen er nieuwe hulptroepen. Hezna, Habib en Mildiane van TOS, Pria, Naziha en Shanisha maatschappelijke stagiaires van het Montfort-college en van haar eigen familie helpen zus Truus en haar vriendin Vera, broer Jan en zijn vrouw Liana. Die vinden dat hartstikke leuk, want het levert hen ook altijd iets op. Blije reacties uit de straat en na afloop een lekker diner aan de gedekte tafels in de straat.

Er komen verschillende sponsors om de hoek kijken. Niet alleen het Oranjefonds en Douwe Egberts en Opzoomer Mee, maar ook Woonstad Rotterdam en de leverancier van het springkussen en de pannakooi Blasio deed ook iets van de prijs af, omdat ze wel snappen dat zo’n kleine straat niet in staat is de financiën voor zo’n dag zelf op te brengen.

De burendag begon met allerlei workshops, met plantjes en het aanbrengen van versiering langs de galerij in de straat.

En natuurlijk het gebruikelijke spel.

Arthur liet zien wat hij kan. Hij en de andere jongetjes uit de straat hebben zich ontwikkeld tot ware evenwichtskunstenaars. Zonder lange lat en zonder vangnet lopen ze over de ronde balk van de glijbaan. Vallen gebeurt niet. Raakt ie uit evenwicht dan laat ie zich behendig zakken op de ronde balk of grijpt er als een aap met zijn armen omheen en blijft hangen.

Hezna zette zijn kapriolen op de foto.