Bomen en Emma in een lunch voorstelling van Theater Zuidplein

De klein zaal van Theater Zuidplein zat helemaal vol. Er was een Dubbevoorstelling met lunch. Emma en Alleen de Bomen zijn nog van Toen van BAF werd gespeeld.
De Kleine Zaal van Theater Zuidplein zat donderdagmiddag helemaal vol. Er was veel belangstelling voor de dubbelvoorstelling met Alleen de Bomen zijn nog van Toen en Emma van BAF.

Bekend in Pendrecht van het Pendrecht Theater, maar nu voor een breed publiek in het gezellige Theater Zuidplein.

Alleen de Bomen zijn nog van Toen is al ontelbaar vele keren gespeeld en gaat over 3 dames die terugdenken aan het oude Pendrecht. Een reis langs de geschiedenis van Pendrecht naar het heden waar alleen de bomen nog van vroeger zijn.

Annie van der Velden, Nel van Dijk en Thea Abma oogstten ook op het grotere podium veel bijval. Hun nummers: Daar is de orgelman en hun cabaretnummer deden de mensenmenigte deinen en het applaus na afloop was er dan ook naar.

Emma gaat over een meisje dat voor haar schoolexamen een presentatie moet geven over de wijk waarin ze woont: Hillesluis in Rotterdam Zuid. En Emma doet dat op geheel eigen wijze, door in de huid te kruipen van mensen die in haar wijk wonen, zoals een oude mevrouw die erg in de war is, een Feyenoordsupporter, een opstandige moeder, een meisje tussen twee culturen.
Het pure spel van Christina ontroerde het publiek.

Twee meesterwerken!

Na afloop was er een lunch! En dat allemaal voor een bedrag van maar € 6,50.

In Pendrecht gaat Bureau d’Arts sans Frontière, kortweg BAF ook weer aan de slag. Volg de aankondigingen op deze site.

Of:

www.baf-art.nl

BAF is opgericht door Cees Bavius en Pieta Bot. Aanvankelijk richtte het bureau zich op internationale kunstuitwisseling met mediterraan – Arabische landen, maar vanaf 1999 ontwikkelt BAF vooral projecten in wijken. Dat zijn altijd projecten en methodieken op maat, omdat iedere wijk een eigen identiteit heeft met eigen sociale processen en inherente kansen en bedreigingen.

Zo ontwikkelden zij ook het Pendrecht Theater.