Brigitte even professor en later op de dag stagiaire

Brigitte zat donderdagmorgen even aan tafel in de Lotte Stam Beese zaal van het Servicepunt Pendrecht. Voor haar een zeer vertrouwde omgeving. Het Kangarooproject maakt gebruik van deze ruimte. Zij experimenteerde met andere deelnemers van het project op het gebied van het lekker opdienen van gezonde snacks op de Koppeling. De moeders van die school kregen van haar les in het vrolijk maken van appels, wortels en noem maar op.

Thuis kan ze fantastisch pompoensoep maken, maar ook zoute soep, een Surinaamse lekkernij.

Zij maakte in haar woning een teil vol gingerbier op de dag voor Koninginnedag en verkocht alles wat ze gemaakt had op de vrijmarkt van Zuidwijk. Ze is al eens langs geweest bij Livorno op Plein 1953 met de vraag of zij hen gingerbier kan leveren. Helaas hebben ze in de winkelketen al een eigen leverancier.

Maar Brigitte is een ondernemertje in hart en nieren. Misschien dat ze om die reden nu stage loopt in keuken van het Restaurant Zuiderkroon.

Of haar kookkunsten al gevolgen gehad hebben op het menu?

Toch eens een keer iets Surinaams bestellen in dat restaurant.

Wie weet start ze nog een keer Sorgh en Hoop op Zuid. Die van de andere kant van de rivier schijnt failliet gegaan te zijn. Kan nooit aan het menu gelegen hebben, want dat was geweldig. De Surinaamse keuken is voortreffelijk, toch?