Burendag in de Halsterenstraat

Op 22 september was het de landelijke Burendag en traditiegetrouw is er dan in de Halsterenstraat een activiteitenmiddag.
In de Halsterenstraat was een Burendag die verschillende activiteiten omvatte. De middag begon met het verfraaien van de buitenruimte zoals het planten van viooltjes rondom de bomen. Na de koffie, thee en limonade was er een demonstratie EHBO waarbij men bijvoorbeeld liet zien hoe je een mitella moet aanleggen. Aansluitend was er een EHBO-quiz en werd aan de hand van meerkeuzevragen de opgedane kennis getoetst. Het laatste onderdeel van de Burendag in de Halsterenstraat was een gezamenlijke maaltijd waarbij de bewoners voor elkaar hebben gekookt.

De beide Pendrechtse burgemeesters, Mario Bosch en Harry Kock, hebben op verschillende momenten een kort bezoek gebracht aan de Halsterenstraat. Zij krijgen altijd een uitnodiging als er een activiteit in de straat is maar dit keer konden zij er niet de hele dag bij zijn. De dagburgemeester was er tijdens de EHBO-demonstratie (bovenste foto) en de nachtburgemeester kwam langs toen de bewoners aan het eten waren.

Behalve de medewerkers van Thuis Op Straat waren er zes scholieren van het Montfort College die in het kader van hun maatschappelijke stage hebben meegeholpen, dat waren Nyrondly, Anis, Suraj, Joven, Khadija en Bengi (van links naar rechts op de onderste foto).