Burgemeeser Aboutaleb in gesprek met Luc

Op zijn kennismakingsronde door Rotterdam en met haar bewoners kwam burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdag 20 februari in Pendrecht. Hij bezocht daar de Kindercampusactiviteiten in Valckensteyn en liep de kindvriendelijke route door de wijk. Op Plein 1953 werd hij geïnterviewd door Luc, de reporter van de Kindercampus Pendrecht.
Burgemeester Aboutaleb wil zoveel mogelijk Charloisers van alle leeftijden ontmoeten. Er was vrijdag 20 februari dan ook een gevarieerd programmam voor hem gemaakt.
In Pendrecht stond het Kinder Service Hotel in Valckensteyn op het programma. Kinderen, dei deelnamen aan de Kindercampusactiviteiten stonden op de galerij en verwelkomden de burgemeester met gejoel en ballonnen. Het leek erop of Sinterklaas in aantacht was.

Binnen ging hij langs verschillende activiteiten en hij deed ook mee. Aan het eind sprak de burgemeester ook met een paar ouders van de kinderen.

Na het Kinder Service Hotel verkende de burgemeester een kindvriendelijke route die langs de Passage, over het plein en richting de Kerkwervesingel liep. Op Plein 1953 werd hij geïnterviewd door reporter Luc, van de Kindercampus. Luc wilde weten wat de burgemeester van de Kindercampus vond en omgekeerd stelde de burgemeester hem ook vragen.

Luc wil graag meer natuur in de wijk en vroeg of de burgemeester daar iets aan kan doen.

Luc volgde Aboutaleb tot bij de oversteekplaats aan de Kerkwervesingel en daar nam Luc afscheid van hem.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb moest naar een volgende wijk in Charlois.