Camera hangt, maar obstakel blijft

Onlangs meldde Nolly Groenendijk van de Zonnebloem, dat ze die paal wel erg onhandig vond neergezet. Zij begeleidt regelmatig een oudere bewoonster uit de Herkingenbuurt naar Plein 1953 en de scootmobiel moet dan altijd over de rijstraat om de palen van de camera en die van het verkeersbord heen. Nolly vond dat geen veilige situatie, want er is op de dag sprake van een permanente file in de Baarlandhof sinds de Action de deuren geopend heeft.

Die situatie werd gemeld via 14010 en via de mail. En dagburgemeester Mario Bosch liet met foto’s zien, dat er al eerder zo’n situatie was en er toen een vootrziening gemaakt werd waarmee het verkeersbord aan de pand bevestigd werd en er geen paal meer midden op de stoep stond.

Dinsdagmorgen werd de paal toen nog zonder camera gestreken en even kreeg je de indruk dat ie verplaatst zou worden. Maar toen het wat lichter was om er een foto van te maken, werd de reden van het neerlaten van de paal duidelijk. En de doorgang werd nog eens extra belemmerd door een mini vuilniscontainer op de voetstraat.
De camera was inmiddels op de paal gezet. Dus niks vrijmaken van de doorganmg, maar er is nu wel cameratoezicht op de Baarlandhof. Kan bekeken worden of de vrees van Nolly bewaarheid wordt.
Of werkt het niet zo?

Aan de andere kant zou je ook naar Plein 1953 kunnen, maar daar bleef een voetstraatje over met een breedte van niks.