Cenk en Rafaël deden examen bij Vitaal Pendrecht

Cisca en Suzanne van Zadkine kwamen Cenk en Rafaël examen afnemen in het Servicepunt Charlois Zuid. De Zadkine-studenten waren toch wel een beetje zenuwachtig voor het gesprek.

Samen met studenten Rechtswinkel van InHolland en Soumaya van het Albeda deden zij praktijkervaring op bij het spreekuur van Vitaal Pendrecht in het Servicepunt Charlois Zuid.

Het examen zou twee uur in beslag nemen. Toen de afspraak gemaakt werd leek het meer op een soort eindgesprek, een formaliteit, maar het werd dus uiteindelijk heel serieus aangepakt.

De twee docenten van Zadkine stonden erop dat er een heel protocol werd afgehandeld. Eén en ander kon niet plaatsvinden op de plek waar Cenk en Rafaël gebruikelijk hun werk doen. Voor deze gelegenheid werd een echte examenzaal ingericht in de Lotte Stam Beese zaal beneden in het Servicepunt.

Joke Spijkers en Jhennie Pieters waren als vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht bij het examen aanwezig. Zij zijn samen met Hüriye Tan en Bien Hofman onder de indruk van het werk wat het tweetal examenkandidaten verzet hebben.

Die werden trouwens niet samen ondervraagd, maar moesten apart bij de examenatoren op het matje komen.

Afgelopen maandag kregen zij hun beoordeling. Die viel positief voor hen uit.

Er waren alleen een aantal aanmerkingen op hun Nederlands. Dat bleek soms niet helemaal volgens de regels. Het voordeel van Cenk en Rafaël is weer wel dat zij ook in andere talen mensen te woord kunnen staan. Soumaya bijvoorbeeld beschikt over een heel arsenaal aan talen.

Op de fotootjes zijn helemaal boven links Cenk en rechts Rafaël te zien. Daaronder de examinatoren en helemaal onder een foto met Rafaël en Soumaya aan het werk.