Charlois Booming met opnieuw 38 geadopteerde wilgen langs Havenspoorpad

Dinsadg 14 juni worden weer 38 geadopteerde wilgen voorzien van gedenplaatjes. In Restaurant Vrijenburg worden om 16:15 uur de plaatjes en certificaten uitgedeeld en de plaatjes op hun uiteindelijke plaats langs het Havenspoorpad aangebracht.
Er zijn weer 38 wilgen langs het Havenspoorpad geadopteerd in het kader van de actie Charlois BOOMing

In maart 2011 is de actie Charlois BOOMing van start gegaan. Een onderdeel van de actie is het Levenspad langs het Havenspoorpad. Het Levenspad wordt gevormd door 275 wilgen. Deze wilgen kunnen door Charloisers geadopteerd worden ter nagedachtenis van een familielid of ter herinnering aan een familielid, een goede vriend of een heugelijke gebeurtenis in 2011. Op dinsdag 14 juni worden 38 nieuwe gedenkplaatjes langs de bomen geplaatst. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Ed Goverde en Alaattin Erdal, bestuurders deelgemeente Charlois, overhandigen de gedenkplaatjes en de oorkondes aan de aanvragers.

Programma 14 juni

16.15 uur Inloop met koffie en thee in Restaurant Vrijenburg, Vrijenburgweg 2, Barendrecht (op de grens van Rotterdam-Charlois, langs het Havenspoorpad)

16.30 – 16.40 uur Officiële gedeelte

16.40 uur Bevestigen naambordjes

17.30 uur Afsluiting

Het levenspad is onderdeel van het 1000 bomenplan van Rotterdam-Charlois. De komende drie jaar worden in totaal 1000 bomen extra geplant.

Bewoners van Rotterdam-Charlois die ook een wilg willen adopteren, kunnen zich opgeven via 010 42 85 100 of via mijnboom@charloisbooming.nl.

1000 bomen plan

Rotterdam-Charlois moet nóg groener, vindt het dagelijks bestuur van deelgemeente Charlois. Vandaar dat er de komende drie jaar 1000 bomen extra worden geplant. Die komen dus bovenop het aantal dat al op de lijst stond ter vervanging van bomen die gerooid zijn. Waar mogelijk worden deze bomen in overleg met bewoners en ondernemers in Rotterdam-Charlois geplant.

Bomen zijn goed voor de gezondheid

Bomen zorgen niet alleen voor schone lucht, maar ook voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen. Ook blijken woningen in een boomrijke omgeving over het algemeen sneller te worden verkocht.