Consentspel met professionals en de Pendrecht Universiteit

Vertegenwoordigers van de deelgemeente, de Nieuwe Unie/Woonstad Rotterdam en bewoners uit Pendrecht luisterden aandachtig naar Pieter van der Meché.
Onder hen Yaren Atacan zij vond het spel leuk, vooral als ze zelf mee mocht doen. Toen vervolgens een andere groep ging spelen werd het haar een beetje te saai. Ze is ook nog wel erg jong en is druk bezig met zich voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Ze komt 1 punt te kort om een atheneum advies te krijgen, maar Yaren komt er wel.
Aan het eind van de avond werd gecocludeerd dat het een goede methode is om bewoners aan het woord te laten. Dat werd al bewezen bij de eerste confrontatie met sociacratie. Gerard Boom voelde dat er goed naar hem gelusiterd werd. Een ervaring die geheel nieuw voor hem was. Vroeger op school en later op het werk, mocht je wel meepraten, maar rekening houden met jouw argumenten, bezwaren of voorstellen? Ho, maar! Deze methode houdt rekening met iedereen’s argumenten.
De Pendrecht Universiteit gaat zich zeker verder op de methode orienteren. Want de methode past precies bij de gedachte achter de bewoners universiteit van Pendrecht.

Ook benieuwd geworden kijk eens op www.sociocratie.nl