De brassband wilde met alle geweld spelen voor meester Bert

Claudette de Agua Rosada tilde de grote trommel en de snaredrums over haar balkonnetje. De instrumenten stonden bij haar thuis, want er waren op woensdagmiddag, 30 juni, verschillende opterdens van de MUB. Dan wordt het wat lastig de trommels van de éne naar de andere kant te verslepen. Dus stalde ze de apparatuur maar voor een nachtje in haar huiskamer. Daar gebeuren wel meer leuke dingen. Sinterklaas kwam er een keer op bezoek voor wel 50 kinderen.

Op het plein werd het een leuke show. Bert Opdam was geraakt door het optreden en het enthousiasme van zijn leerlingen. Dat had hij duidelijk niet verwacht.

Het schoolplein had al een naam gekregen: Meester Opdam Plein en kreeg met het optreden ook sfeer. Hij ging zelf meedansen, gaf het ritme aan op een fluitje en ging helemaal op het ritme van de band.

Na het feest op het schoolplein ging meester Bert in een open volkswagen door de wijk en op allerlei plekken verspreid in Pendrecht stonden groepen kinderen, die hem toezongen als afscheidsritueel.

Dus niet alleen op school maar ook in de wijk weet men nu dat Bert Opdam met de VUT is. pendrecht mist in hem een gedreven onderwijzer. Meester Bert het ga je goed.