De dienst in Flushing Meadows begon met opzwepende muziek

Later dan aangekondigd begon de dienst. Er was een speciale plek voor de kinderen. Een soort nevendienst met kleurplaten en dergelijke. De mensen van het kergenootschap kusten en omhelsden hen die van buiten hun kerk gekomen waren. De band zette opzwepende muziek in en iedereen ging staan.
De kinderen gingen naar een plek in de zaal waar ze met elkaar konden werken aan kleurplaten. Er was een groep jongeren, die zich over de kleintjes ontfermden en hen op die manier ook meenamen in de geest van de bijeenkomst.

Op het podium stond de band klaar en kwam profeta Xiomara Balentina zingen met twee achtegrond zangeressen. de tekst ging in het papiamento, dus bezoekers, die die taal niet machtig waren kregen een tolk. Veel tekst hoefde die tolk niet vertalen, want veel van het lied was een herhaling van het voorafgaande. Het ging om een bede aan de Heere God om de Heilige Geest te sturen.

Die geest was er zichtbaar al bij de leden van Lluvias de Bendición. Hun wens om een geweldige opwekkingsbijeenkomst te gaan vieren was in vervulling gegaan.

In volle vervoering keken ze naar de propfeta en de band en zongen mee en hieven de handen ten hemel om de geest binnen te laten.

Zo af en toe klonk het Hallelujah en Amen, als reactie op muziek en zang vanaf het podium. De dienst was duidelijk een gezamenlijke productie.