Lluvias de Bendición en de apostel Orlando en profeta Xiomara Balentina

Shanitsa Mathew woont in Pendrecht en is lid van de kerkgemeenschap Lluvias de Bendición in Den Haag. Zij deed haar best om het echtpaar Orlando en Xiomara Balentina naar hun gemeenschap te krijgen. Dat vond plaats op woensdag 25 en donderdag 26 juli in het Event Plaza te Rijswijk om precies te zijn de zaal Flushing Meadows. Een tenniscentrum, dus …
Bij de deur zitten Shanitsa Mathew uit Pendrecht en Tishaira, ook uit Pendrecht. Tishaira woont aan de Oldegaarde.

Shanitsa heeft meegedaan aan een sponsorloop en meerdere activiteiten om de conferentie zoals zij dat noemt voor elkaar te krijgen. Het echtpaar Orlando (apostel) en Xiomara (profeta) Balentina en Gregory la Cruz (evangelist) en hun praise band Genises en de Dance Ministry Caribbean Youth in Action zouden eind juli naar Nederland komen. Het kerkgenootschap wilde hen graag ook in een zaal in de omgeving van Den Haag ontvangen.

dat werd uiteindelijk in het Event Plaza in Rijswijk een tenniscentrum waar diverse zalen in zijn met namen van bekende tennislocaties. Zij kwamen terecht in de zaal Flushing Meadows.

Woensdag 25 juli was de eerste bijeenkomst: een krachtige dienst vol lofzang en aanbidding.

Op de foto Shanitsa en haar gasten uit Pendrecht, Joke Spijkers en Bien Hofman alle drie trots op het evenement.

Bien was erg enthousiast over de outfit van Shanitsa. `Wat heb je dat leuk uitgekozen en zo precies hetzelfde als dat van Tishaira!´, merkte Bien op.

´Dat is ons kostuum´, reageerde Shanitsa. Binnen in de zaal waren ook andere medewerkers van het kerkgenootschap en die hadden ook dezelfde combinatie.

Het was tenslotte een groots feest voor hen.

Verder werden Bien, Joke en Rieks verwelkomt door Usher die hen de zegen van God meegaf. Op een verbaasde reactie van Rieks zei zij: ‘Ja die had al, want je bent vanmorgen opgestaan.

De sfeer en de stemming binnen de kerkgemeenschap werd de bezoekers uit Pendrecht duidelijk. Zij doen alles met de Heere God, met Jezus en de Heilige Geest.

Op het podium was de praise band aan het stemmen. Ze hadden een kleine drummerboy, die fantastisch op de bongo’s speelde. Hij heeft de hele dienst of conferentie met de band meegespeeld.

Het was nog voor de officiële aanvangstijd, maar er zaten al veel mensen op de stoelen en die keken met een blijde verwachtingsvolle glimlach naar wat komen zou.

A dream comes true.

Er zou met hen maar liefst twee avonden doorgebracht worden. In Breda, Tilburg, Dordrecht en Amsterdam was dat maar één avond.

Zo’n locatie als die in Rijswijk is kostbaar, dus was de entree € 10,- voor twee avonden. Dat was in Pendrecht niet het geval, want de kerk kon daar kosteloos gebruikt worden. de evangelisten uit Curaçao zijn verwant aan een groep, die kerkt in de Christus Triomfator Kerk van de Volle Evangelie Gemeente “Het Zout der Aarde”