De Kracht van Rotterdam op Pendrechtse gevel

Op de gevel van een flat aan de Oldegaarde hangt een enorme foto. Wel vier verdiepingen hoog en een enorme breedte wordt in Pendrecht duidelijk gemaakt wat je in Kralingen – Crooswijk tussen 12:00 en 14:00 uur tegen kunt komen. Het portret past in het project de Kracht van Rotterdam.
Op de gevel van een flat aan de Oldegaarde op de hoek met de Battenoordhof prijkt een enorme foto van Pieter Wisse. Kralingen – Crooswijk en 12:00 – 14:00 staat eronder.

Waar zou het om gaan vraag je je als passant af. Een foto van een fotograaf met een tijdsaanduiding en bouwvakkers en Kralingen – Crooswijk erbij. Zouden ze in de war zijn.

De website www.dekrachtvanrotterdam.nl biedt uitkomst.

De foto past in een expositie door de hele stad heen.

Deze expositie is een podium voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Want de stad is meer dan de glunderende Ghanese dame op het Afrikaanderplein, de mannen op de straathoeken van De Binnenweg, de kansarme kinderen van Zuid en de hooligans van Feyenoord. We moeten dat alleen wel laten zien. In alle schoonheid en kracht die deze stad heeft.

We moeten dat niet alleen laten zien in de media en de musea, maar juist buiten, in de stad. Want Rotterdammers zijn meer onderweg dan dat ze naar een museum gaan. Laat de Rotterdammer zien hoe zijn stad er uit ziet, wat de stad kan, doet en bereikt. Laat Zuid zien hoe Noord slaapt, laat Hillegersberg zien hoe het er uit ziet tussen 14.00 en 16.00 uur in Charlois. En laat zien dat er eigenlijk niet zo veel verschil is in dromen, ambities en mogelijkheden.

In Pendrecht kun je dus zien wat er op een bouwplek tussen 12:00 – 14:00 uur in Kralingen – Crooswijk te zien is.

Pieter Wisse doet met de foto mee aan een wedstrijd. Op 2 juli zal burgemeester Ahmed Aboutaleb de prijs van € 3.500 uitreiken aan één van de 12 fotografen die meedoen.

Benieuwd welk deel van de dag welke twee uur de prijs krijgt?

En of Pieter Wisse met deze foto in de prijzen zal vallen?

Wat zal de jury kiezen?