De naamgever van de federatie op de foto met bisschop

Johannes Harmannes Jozefus (Hans) van den Hende werd in Groningen op 9 januari 1964 geboren en is een Nederlands prelaat. Hij volgde op 31 oktober 2007 Tiny Muskens op als bisschop van Breda. Op 10 mei 2011 werd hij benoemd tot bisschop van Rotterdam als opvolger van Ad van Luyn, die met emeritaat ging.

Zondag 19 februari gaf hij leiding aan de eucharistieviering ter gelegenheid van de start van de federatie, het voorstellen van het federatiebestuur en de installatie van het pastoraal team in de Emmaüsgangerskerk in IJsselmonde.

Corrie Palumbo uit Pendrecht stelde voor om de federatie te vernoemen naar Maria Magdalena of Maria van Magdala. Niet de moeder van Jezus, maar één van zijn volgelingen, die ontdekte op paasmorgen dat het graf van haar heer leeg was en hem ziet in de tuin en denkt dat hij de tuinman is.

Maria Magdalena ging door voor een wijze en verstandige vrouw en wordt soms gezien als één van de apostelen van Jezus. Dat Corrie niet zomaar die naam bedacht is te zien in het YouTube filmpje waarin ze iets zegt over de broche die ze kreeg tijdens de dienst.

Het filmpje is te zien via het bericht over de broche in een artikel op de nieuwspagina van de kerken op deze site. En via deze link komt u op dat artikel.

Corrie Palumbo ging op de foto met de bisschop en links van hen staat Bien Hofman, die de bisschop graag een keer in Pendrecht wil ontvangen.