De toespraken na het slaan van de ‘eerste’ paal

Nadat de feestpaal van De Borders Fase 2 geslagen was ging het gezelschap terug naar het Tuinhuis aan de Sliedrechtstraat.

De heiers namen de weg via de Sliedrechtstraat en de toeschouwers via de Ellewoutsdijkstraat.

Eenmaal daar werd er champagne geschonken en voor wie niets met alcohol heeft iets anders.

Richard Feenstra kreeg het eerst het woord van Dennis Lausberg.

Hij toonde zich zeer vereerd om samen met Alaattin dit te mogen doen. Hij was nog maar en aantal weken in dienst en leidt nu samen met Maria Molenaar Woonstad Rotterdam. Personeelszaken en financiën vallen oncdeer zijn verantwoordelijkheid. Geen gemakkelijke zaak vandaag de dag. Het ging om zijn eerste paal. Bijzonder gezien de situatie in Nederland, dat Woonstad hier in Pendrecht toch stug doorgaat. Hij was er blij mee toch al even een keer op het ‘knopje te hebben mogen drukken’. Vooral in deze wijk waar het veiligheidscijfer van een 5 naar een 7 omhoog gegaan was. Katja Horeman, de gebiedsmanager, corrigeerde hem 6,1. Maar voor Richard Feenstra mocht dat best als een 7 gezien worden.
En het mooiste moest nog komen, volgens hem. Het moment waarop de kopers, de bewoners, oom echt hun wonig gaan betrekken.

Vervolgens toonde Alaattin Erdal zich al even blij met wat er geburd was. Het was voor hem inmiddels zijn vierde eerste paal. De bewoners komen volgens hem in een bevoorrechte positie in zo’n fraaie omgeving.
Vorige keer had het slaan van die paal overigens wat meet uitstraling. Hij verrichtte toen de activiteit met een koper erbij en er was confetti.
Hij feliciteerde Woonstad ermee dat het project niet in de ijskast beland was. Houd dat vast en ga door was zijn wens.

‘Gisteren was er nog een gesprek met Vestia en werden er vragen gsteld in het parlement en komt er een onderzoek. Corporaties moeten zich volgens mij bezinnen op waarvoor zij er zijn’, voegde hij er aan toe. Hij was er heel blij mee dat in dit deel van Charlois men er zich weinig van aantrok aan en gewoon verder ging!

Ter afsluiting van de toespraken hief Dennis Lausberg het glas en bracht een toast uit op De Borders Fase 2,

‘wordt vervolgd!’, zei hij tenslotte.

Er zijn nog vier nieuwbouwprojecten te gaan in westelijke richting: De Perken; De Bloesems; De Gaarden en De Oevers.

Aan de oostkant is men druk met De Stroken bezig. En zijn de tweede fase van De Vlonders ook bijna klaar.