En de bewoners van Pendrecht?

Er bleven na afloop van het slaan van de eerste paal van De Borders Fase 2 veel gebakjes over.

Er was dus meer dan genoeg. Daar zal het niet aan gelegen hebben.

Maar de omwonenden van de heiplek wisten van niks.

Die keken na afloop vanachter hun tuinhek toe naar wat er nou eigenlijk gebeurde op dat late tijdstip op de bouwplek. De heiers beginnen doorgaans voor dag en dauw en houden er ook al heel snel mee op. Gauw naar huis voor de vrije tijdsactiviteit ergens in Brabant, ofzo.

En ook een belangrijke wijkbewoner als de dagburgemeester was niet uitgenodigd voor de feestelijke activiteit op dinsdag 13 maart.

Er waren uiteindelijk minder dan een handjevol bewoners. Drie om precies te zijn. Op de hoogte gebracht door één uitnodiging via de email.

Aan de omwonenden en andere bewoners was kennelijk niet gedacht.

Een dergelijk feest hoort toch eigenlijk vooral met de toekomstige en huidige bewoners van de wijk gevierd te worden. Het gaat toch om wapenfeiten voor de bewoners van de wijk, of is dat Old School?

Zat hem waarschijnlijk in het gegeven dat het om Fase 2 ging. Er kwam één karige uitnodiging bij Vitaal Pendrecht terecht. Met hangen en wurgen kreeg die nog een plekje op de activiteitenkalender van deze website. Nog net op tijd voordat de paal de grond in ging.

Bien Hofman, Joke Spijkers en Sjannie de Mooij, die toevallig langskwam bij Vitaal Pendrecht om iets te vragen, maakten de officiële handeling mee.
Clasien Kramer was ook op de hoogte en ging op het tijdstip van de ‘inloop’ naar het Tuinhuis, maar zag daar niemand en trok de conclusie: ‘dan zal ik het wel verkeerd begrepen hebben!’

Volgende keer moet zo’n feestje toch ruimer bekend gemaakt worden. Iedereen begrijpt vast dat het crisis in de bouw is en dat het allemaal wat minder moet, maar dan hoef je de belangrijkste partij, de partij waar het allemaal om gaat, toch niet consequent te negeren?

Kijk maar eens terug naar de feestelijke manier waarop dat bij fase 1 ging.

confetti bij heien fase 1 De Borders

Toen was het prinsjesdag en klonk het crisis, crisis, crisis. Nu staat de lent voor de deur. Dat is al een feest op zich.