De Warme Truien Dag, de SP en de Silhouetten

Myranda Bruin wil graag dat iedereen meedoet aan de Warme Truiendag op 8 februari 2013.

De Warme Truiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden, de verjaardag van het Kyotoprotocol. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. Voor 2013 is gekozen voor vrijdag 8 februari. De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Tips om Energie te besparen die dag op werkplekken en thuis:
-Benoem op Warme Truiendag een gebouw- en bespaarcoördinator. Maak iemand verantwoordelijk voor het energieverbruik van het gebouw.
– Zet apparaten uit die niet gebruikt worden, geen stand-by stand.
– Voer de Milieubarometer en maak de CO2 uitstoot snel inzichtelijk.

Zij koos een mooie plek: de Silhouetten op het podium in de vijver van Plein 1953 om haar idee wereldkundig te maken. Zij checkte of Annemarie Theunissen, de kunstenares die de Silhouetten maakte, er bezwaar tegen zou hebben. ‘Nee, hoor, dat is niet aan mij. Ik vind het een prima idee’, was haar reactie.

Moet er dan een vergunning voor komen, vroeg ze zich vervolgens af? Vergunning? Voor actievoeren heb je toch geen vergunning nodig?

Theo Coskun van dezelfde partij als Myranda en portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois raadde het haar af om een vergunning aan te vragen. Hij kwam zelf foto’s maken.

Myranda schijnt op één van de foto’s Theo te vragen: “Hangt alles goed zo”? “Prima, hoor!”, was de reactie.

En hij zette het beeld meteen op Twitter.

Nou maar hopen dat er veel mensen langs komen en dat er veel mensen meedoen.

En zaterdag komt Myranda weer terug en gaan de truien weer de kast in.

Maar of de Silhouetten het zo een beetje warm houden????? Zo dik zijn die truien niet, toch?

Het trouwe viervoetertje had het in ieder geval knap koud en zat erbij te rillen van de kou in de rieten mand. Hopelijk heeft Myranda een warm plekje voor hem vrijdag 8 februari.

Meer weten: www.warmetruiendag.nl.