De wijzerplaten van de Bavoklokken (2)

Opnieuw enkele citaten uit het weblog van de dagburgemeester van Pendrecht.

“Ondertussen zijn er drie wijzerplaten gemonteerd en die liggen bij elkaar op de grond; twee liggen schuin op de trap naar het kerkplein en de derde ligt op het kerkplein zelf. Hierna gaan we naar binnen voor een koffiepauze en om weer op temperatuur te komen.

Na ruim een half uur wordt het werk hervat en gaat de eerste wijzerplaat omhoog. Aan de laadbak zitten twee haken en daaraan wordt de wijzerplaat gehangen. Nadat twee werklieden in de bak zijn gestapt gaat het omhoog en de eerste zijde van de toren die een wijzerplaat krijgt is die aan de kant van de Slinge. Met een stralend zonnetje en een knalblauwe lucht was dat echt schitterend om te zien.
Het bevestigen van de wijzerplaat gaat als volgt: eerst wordt de wijzerplaat aan de bovenkant vastgemaakt en daarna aan de zijkanten en de onderkant. Het duurt nog geen 10 minuten en de bak gaat weer naar beneden. De wijzerplaat is prachtig en de goudkleurige strepen blinken in de zon.

Op dezelfde manier worden de drie resterende wijzerplaten opgehangen, de tweede is die aan de kant van de Ostreaflat. Daarna volgen nog de westkant en de noordkant.”

Kijk op www.mario-bosch.nl voor het hele verhaal.