Dominee Dick Couvée van de Pauluskerk prees initiatief

Dick Couvée is de predikant van de Pauluskerk. Hij sloot het Benefietconcert in de Open Hofkerk ten bate van de Pauluskerk zondagmiddag 3 februari 2013 in de Open Hofkerk af met een kritische boodschap in de richting van het bestuur van Nederland, de burgemeester van Rotterdam en de managers van banken in dit land. Hij hekelde de armoede en prees de muziek. Volgens hem de mooiste kunstvorm die er is. Het benefiet komt goed van pas. De kerk en haar bezoekers moeten het daar van hebben. Zij krijgen geen steun van de overheid en roeien als het ware tegen de stroom in.

En er KLONK mooie muziek die middag. Het orgel dat straks naar zijn kerk gaat werd bespeeld door de organisten, die dat straks in de Pauluskerk ook zullen doen.

Couvée vertelde dat 1 maart 2013 de kerkgemeenschap van de Pauluskerk de sleutel krijgt en dat ergens in juni de officiële opening plaats zal vinden. De kerk zal dan in het openbaar overgedragen worden aan de minstens 1700 bezoekers, vaak drugsgebruikers of ex-gebruikers en asielzoekers. Hij spreekt met eerbied over deze mensen. Hij hoorde op van de betrokkenheid van Pendrechtse bewoners bij het Detentiecentrum en de diensten daar.

Er worden vast nog verdere gesprekken gevoerd tussen de bewoners van Pendrecht en de kerkgemeenschap in het hartje van de stad.