Duiveland met nagenoeg de hele flat op High Tea

Hallo medebewoner(s)!

Na het succes van de Nieuwjaarsreceptie hebben we via “OPZOOMEREN’ geld gekregen en organiseren we nu een

“HIGH TEA”

en wel op zondag 18 juli a.s. om 15.30 uur
in de gemeenschappelijk tuyin van ons flat Duiveland.

Om alles goed te kunnen regelen willen we weten of je (jullie) komen, dus als je komt, vol dan even het strookje in en doe het voor
maandag 12 juli in de brievenbus nr. 88

Er was een speciale Opzoomertaart. Opzoomer Mee trakteert dit jaar opnieuw, omdat er 2018 straten in de stad aan het Opzoomeren zijn. Daar doen ze graag aan mee in de flat Duiveland. De bewoners hebben een goed contact onder elkaar en helpen elkaar als het even kan, bij lief en bij leed, om het zo te zeggen.

Leed is er genoeg, want er zijn in de tijd dat de flat er staat al een aantal van haar bewoners overleden. Sommige mensen hebben dan ook een hoge leeftijd bereikt en hebben zorg nodig. Die zorg komt uiteraard van professionele organisaties, maar de buren in de flat doen ook het nodige aan burenhulp.

Daar mag dan best een keer iets feestelijks tegenover staan.

Dat feest vond zondagmiddag 18 juli plaats.

Allerlei materiaal was uit de eigen bergingen gehaald en sommige zaken kwamen van ‘bevriende’ organisaties. En iedereen had zo zijn of haar bijdrage geleverd. Bij High Tea horen scones en brownies en of die er waren. Om je vingers bij op te eten.

Ook was er rosé en prosecco, maar ook allerlei vruchtensappen en de jam ook zelf gemaakt. Welk restaurant zou het beter doen.

Heerlijk allemaal.

Er werden foto’s gemaakt en nog voordat de high tea op de helft was, waren er al uitdraaien van digitale foto’s.

Je mag dan wel 55-plusser zijn, maar dat houdt niet in dat je niet mee gaat met je tijd.

Een echt gezellige boel, waarop weer even helemaal werd bijgepraat en alle wetenswaardigheden over het wel en wee van elkaar werden uitgewisseld.

Aan het eind konden de initiatiefneemsters Hennie Sjabbens, Rineke de Graaf, Corrie Oosthoek, Annie van Dieijen en Elske Kuijper kunnen terugkijken op een succesvolle Opzoomeractie.