‘Durf te praten’, zegt Joke Huissen

Op de foto Joke Huissen als Hip Hop Oma in ‘Vensters’ van het Pendrecht Theater.

Aan haar praten kun je nog steeds horen dat ze uit Zeeland komt. Dat werd in het toneelstuk ‘Pendrecht’ van het Rotterdams WijkTheater mooi neergezet. Joke Huissen speelde ook mee in ‘Vensters’ van het Pendrecht Theater.
Iedere maandag geeft ze conversatielessen in het Pendrecht Museum aan de ‘keukentafel’.

Reden voor Pendrecht is Goed Bezig iets te schrijven over Joke op hun website:

Naast alle vele andere vrijwilligers is Joke Huissen ook zo’n Pendrechtenaar die zich inzet voor anderen. Joke verteld dat het eigenlijk allemaal een beetje ontstaan is nadat een buurvrouw bij haar aanbelde en deze zich niet verstaanbaar kon maken over wat ze nu bedoelde. Ze bleef maar iets zeggen en ik kwam er echt niet uit. Later bleek dat ze haar bankpas was kwijtgeraakt en was komen vragen of ik die gevonden had. Als bewoner vond ik het heel belangrijk dat mensen zich verstaanbaar kunnen maken en via Vitaal Pendrecht ben ik conversatie lessen gaan geven.

Dat was best nog wel een zoek partij. Want hoe doe je zoiets. Via internet ben ik achter een adres in Dordrecht gekomen en die meneer was zo vriendelijk mij te voorzien in wat materiaal. Vandaar uit ben ik het gaan opzetten en richt ik me vooral op zaken zoals het invullen van formulieren en het ABC. Ik doe dit nu al een jaar iedere maandagmiddag in het Pendrecht Museum van 13.30 uur tot 15.00 uur en geeft les aan zo’n 6 mensen. Het is voor ieder toegankelijk, maar de groep moet ook niet al te groot worden.

Heeft u interesse in deze praat lessen, waarbij u de Nederlandse taal beter leert spreken en begrijpen? Dan kunt zich opgeven bij Vitaal Pendrecht, Plein 1953 nr 63. Wilt u net zoals Joke goed bezig zijn en vindt u het net als Joke, leuk en belangrijk om andere bewoners te helpen met taal en taallessen? Meld u zich dan aan bij Vitaal Pendrecht.