Ovezandepad baadt in het licht

Enkele weken geleden zijn in het nieuwbouwgebied tussen de Burghsluissingel en de Krabbendijkestraat de eerste woningen opgeleverd. Sindsdien is er al veel aan de buitenruimte gedaan, inclusief de bestrating. Op veel plaatsen zijn de bouwhekken weggehaald en het is nu mogelijk om door het nieuwbouwgebied heen te lopen zonder vieze schoenen te krijgen. Soms voel je je een vreemdeling in je eigen wijk maar als je dan op de achtergrond de Beatrixschool of Valckensteyn ziet weet je dat je in Pendrecht bent.

Ook de bestrating van het eerste stukje Ovezandepad is nu klaar. Vanaf de Krabbendijkestraat kun je het pad inlopen en kom je langs de huizen die als adres het Ovezandepad krijgen, de huisnummers zijn verwerkt in de betonnen balken rondom de voordeuren. Vanaf het einde van het Ovezandepad, tegenover huisnummer 2, kun je naar de Sliedrechtstraat lopen want ook daar zijn de bouwhekken nu weg. Afgelopen week zijn er langs het Ovezandepad lantaarnpalen neergezet die bij duisternis zowaar branden. Het enige wat nog ontbreekt zijn de straatnaamborden.

De beide foto’s zijn genomen vanuit de Krabbendijkestraat, op de bovenste foto is op de achtergrond één van de nog in aanbouw zijnde woontorens aan de Burghsluissingel te zien.