Een herinnering aan Ruud Pesik

Ter herinnering aan

Rudolph Alexander Pesik
– Ruud –

* 12 oktober 1934 † 9 februari 2013

Stond er op de binnenkant van een soort van bidprentje dat iedere bezoeker aan de mis voor Ruud Pesik werd overhandigd.

Op de voorkant een foto van de overleden koster met zijn Nederlandse paspoort in zijn handen en een zilveren kruis links boven.
Onder de foto de tekst:
liefde, sterker dan de dood, blijft ons verbinden, nu en straks

Ruud Pesik werd in 1934 in Soerabaja (Indonesië) geboren. Toen hij 3 jaar was, overleed zijn moeder en werd hij grootgebracht door zijn ooms en tantes.
Na de oorlog maakte Ruud carrière in het garagebedrijf van zijn oom.
De onafhankelijkheid van Indonesië in 1949 vergrootte de spanning tussen Nederlanders en Indonesiërs en toen werd het ronduit gevaarlijk. Ruuds paspoort werd afgepakt en hij werd stateloos.
27 november 1958 trouwde Ruud met Elly. Met hun, toen 3, kinderen probeerden ze naar Nederland te komen. Na 4 jaar verzoekschriften schrijven aan koningin Juliana kregen ze uiteindelijk toestemming. Eenmaal in Nederland kwam hun vierde kind.

Na twee jaren tijdelijke woningen vestigde Ruud zich uiteindelijk met zijn gezin in Pendrecht.
Ruud heeft zijn hele leven hard gewerkt, van monteur tot chef werkplaats, waar hij geroemd werd om zijn specialistische kennis van Engelse auto’s. Hij kroop graag achter het stuur om te racen. Later verschoof zijn passie naar het als vrijwilliger helpen van anderen. Hij was bestuurslid bij twee Indische gezelligheidsverenigingen en koster bij de Sint Bavo kerk.
Ruud was vader van twee zonen en twee dochters, twaalf kleinkinderen en een achterkleindochter. Hij was voor hun een zeer geliefde (o)pa.
Ruud was een vechter. Vanaf het ogenblik dat hij wist dat hij ziek was heeft hij gestreden voor meer tijd om bij zijn vrouw en kinderen te kunnen blijven. Tot op het eind van zijn leven bleef zijn zorg voor zijn vrouw. Uiteindelijk heeft hij zich, te midden van zijn vrouw, alle kinderen en zijn kleinkinderen, over mogen geven aan de eeuwige rust.

Voor uw medeleven tijdens de ziekte en bij het overlijden van mijn dierbare man en lieve papa, danken wij u van harte.

Elly Pesik – Douwes
Kinderen (achter)kleinkinderen.