Een middagje in Rhoon

Om één uur kwam de bus van Leo Ringelberg naar Plein 1953 om met 25 kinderen van de Kinderfaculteit naar Rhoon te gaan. In Ray’s land Studio’s werden fraaie opnames gemaakt.
Klokslag één uur stond de touringcar van Leo Ringelberg bij Plein 1953. 25 studenten aan de Kinderfaculteit gingen met begeleiding naar Ray’sland Studio’s van Ray Hensen aan de Kleidijk 102 te gaan.

Het huis van de familie Hensen is een soort remake van Graceland van Elvis Presley. The King of Rock & Roll is dan ook een beetje hun idool.

Onderin het huis zit een heuse studio en daar is al een menigte artiesten geweest om opnames vast te leggen op CD of DVD.

Woensdag 10 september werd het lied “De Kinderfaculteit” op de wijs van Budapest van George Ezra en met een speciale tekst van Armando Monsanto opgenomen.

Ray Hensen bediende de knoppen in de regiekamer en Armando dirigeerde de kinderen.

Vader Hensen en Renate, de vrouw van Ray, maakten video-opnamen. Er komt dus een heuse clip van het nummer.

Woensdag 17 september om 11:00 uur wordt het lied met alle kinderen van de Pendrechtse basisscholen uitgevoerd. Een groter koor zag het plein nog niet.

Binnen de ingeschatte tijd zat de song in de computer.

Er was nog tijd om met Ray de winkel achter de woning te bekijken. Armando pakte er een gitaar uit de rekken en jawel hoor. Het lied klonk opnieuw.

Een uur eerder dan gepland gingen de kinderen terug naar Pendrecht.

Kom volgende week kijken naar het resultaat.