Een opvallende vogel op Plein 1953

Meeuwen, eenden en duiven zijn vogels die je dagelijks op Plein 1953 kunt zien. Maar wat is dit voor een vogel?
Elke Pleinbezoeker kent de vogels die je iedere dag op het winkelplein van Pendrecht kunt zien. Meeuwen, eenden en duiven zijn te vinden op het plein zelf, in de lucht, in de vijver en op de Meeuwenplaat. En meestal met (veel) soortgenoten bij elkaar.

Maar deze vogel maakte daarop een uitzondering. Het dier liep in zijn of haar eentje heel parmantig over Plein 1953 ter hoogte van de tenniswinkel. Wie weet wat voor vogel dit is?

Dat was de vraag vanmorgen.

Er is inmiddels al een reactie binnen en die komt van een webloglezeres van Mario Bosch, de dagburgemeester. Het gaat om een nijlgans en checken via google afbeeldingen levert volledige instemming op.

Wikipedia zegt over de nijlgans:

De Nijlgans (Alopochen aegyptiaca) behoort tot de familie Anatidae (zwanen, ganzen en eenden). In deze familie zit ze in de onderfamilie Tadorninae (halfganzen). Dit zegt meteen iets over haar formaat. Haar naam is dus verwarrend, want ze behoort niet tot de onderfamilie Anserinae (zwanen en ganzen). De oude Egyptenaren beschouwden de Nijlgans als een heilig dier en beeldden haar regelmatig af in hun kunst.

En het dier komt sinds een ontsnapping ook al enige tijd in België en Nederland voor.