Een oude truc, die het nog steeds doet

Omdat het de laatste weken erg druk was op mijn werk maak ik vaak ‘s avonds nog even een wandelingetje om te ontspannen. Dat gebeurt vanwege de tijd van het jaar meestal als het donker is en de straatverlichting brandt. Naast de bekende hardnekkige storingen (waarbij meerdere lantaarns uit zijn en er dus iets met de kabels aan de hand is) tref ik regelmatig individuele lantaarnpalen aan die “opeens” niet meer branden. Tot mijn verbazing blijkt dan de bekende truc uit mijn kinderjaren regelmatig te werken: een zachte trap of een stoot met de handpalm tegen de paal en de lamp floept direct aan. Vorige week heb ik op één avond maar liefst drie lampen op deze manier “ingeschakeld”!

Schrijft dagburgemeester, Mario Bosch, en hij vervolgt:

Enkele jaren geleden stond er in de Stadskrant een stukje van de ombudsman over een klacht van een bewoner die kapotte straatverlichting wilde melden via de gemeentelijke website maar door technische problemen lukt dat niet. Er stond een prachtige cartoon bij die ik destijds ook in mijn weblog heb gezet.

Aangezien de Stadskrant tegenwoordig digitaal te raadplegen is kon ik aan de hand van mijn weblog de betreffende uitgave terugvinden: stadskrant januari 2011.

Het artikel staat op pagina 2, de cartoon is nogal overdreven: zoals eerder vermeld is soms alleen een zacht tikje voldoende om de lamp te laten branden.

De dagen worden korter en het wordt ‘s avonds eerder donker. Het is daarom deste belangrijker dat de straatverlichting brandt. Binnenkort gaat de dagburgemeester weer een rondje openbare verlichting doen op de fiets met Rieks Westrik en zij melden dan iedere lantarenlamp, die weigert te doen waarvoor hij is neergezet.