Een particuliere hulpactie vanuit Pendrecht

Cees Dorsman, bewoner van en duizendpoot in de Zuiderkroon, wil opnieuw een particuliere hulpactie starten om iemand uit een schrijnende situatie te helpen.
Het is niet de eerste keer dat Cees Dorsman iets dergelijks doet. Menige Pendrechtenaar herinnert vast nog zijn actie “Pendrecht Mobiel” uit 2005 om een hoogbejaard echtpaar aan een nieuw invalidenwagentje te helpen nadat het vorige door vandalen in brand was gestoken.

Nu wil hij opnieuw zoiets doen voor zijn vroegere buurman en in een mail legt hij zijn plan uit:
“In juni 2008 heb ik in het kader van een goede buur is beter dan een verre vriend ten behoeve van mijn oude, en inmiddels gehandicapte Hongaarse buurman, een gebruikt en overbodig scootmobiel gekregen om die vervolgens in Hongarije af te leveren. Inmiddels is dit exemplaar door intensief gebruik zodanig versleten dat herstel tot een kostenpost van rond de € 800,00 zal bedragen. Dat geld kan deze man echter nooit bijeen brengen, temeer daar hij behalve AOW-er ook nog kostwinner is geworden. Inmiddels heb ik mijn vraag voor een vervangend scootmobiel uitgezet bij de instantie die de vorige keer het scootmobiel heeft geschonken. Als ik met een eigen bijdrage van betrokkene en wat sponsering voor het lenigen van de transportkosten voldoende middelen bijeen kan krijgen om een eventueel scootmobiel op de plaats van bestemming te krijgen ben ik graag bereid het transport te verzorgen. De afstand enkele reis bedraagt ongeveer 1630 kilometer, derhalve 3260 kilometer en in totaal drie overnachtingen moeten toch op te brengen zijn. De vorige missie kostte in totaal € 688,60, nu begroot ik de kosten op ongeveer € 800,00.”

Zodra er meer nieuws is leest u dat op deze website. Op de foto de auto waarmee in 2008 de rit naar Hongarije werd gemaakt.