Eerste college van woensdag 19 oktober ook op internet

Na het waarom van het college, de wending van bewonersorganisatie naar bewonerscoalitie en die diesrede van prof. dr. Pieter Winsemius vond het eerste college nieuwe stijl plaats in de Sint Bavokerk op woensdagavond 19 oktober.
De kop was er vanaf woensdagavond in de Sint Bavokerk. Het college ‘Vitaal Pendrecht gaat de markt op’ van 19 oktober begon met een behoorlijke hindernis. Alles was gepland in de andere kerk. Een kerk met veel licht en nagenoeg witte muren. Het geluid was daar getest. Maar het mocht niet zo zijn! Het weghalen van een oude kast met een haakse slijper en de ontdekking van asbest in het pand gooide roet in het eten.

Veel mensen, die het college zouden bezoeken en niet op de hoogte waren van de verandering van plaats keerden na het lezen van de mededeling op het protestantse kerkgebouw huiswaarts. Gelukkig namen waren er genoeg studenten de moeite om naar de Sint Bavokerk te gaan. Een gebouw met minder licht en donkerder muren, waar het geluid niet getest was, dus geïmproviseerd moest worden. Wel een gebouw met veel sfeer, een prominent altaar met daarboven een kruisbeeld.

Er werd bij aanvang door voorzitter Harry Kock een minuut stilte gevraagd voor Jennefer van Oostende, die die middag begraven was op de begraafplaats in Zuidwijk.

De Inleiding was geweest en Pieter Winsemius had zijn diesrede gehouden.

Tijd voor het eerste college nieuwe stijl. De bewoners van Pendrecht kunnen van huis uit hun vraag, les voorleggen aan de groep die maandelijks praat over wijkaangelegenheden, de programmagroep. Katja Horeman, de gebiedsmanager van Pendrecht en Zuidwijk, zit die programmagroep voor. Katje was in de kerk en vond het een mooi initiatief, waar zeker plaats voor gemaakt zal worden in de programmagroep. De drie colleges van deze avond komen op de agenda van de komende programmagroep en de afzenders krijgen een internet-antwoord terug. Via een laptop met webcam kan men zijn boodschap overbrengen en op deze website is het digitale verkeer te volgen.

Geen laptop, geen probleem, de opbouwwerker biedt in het Servicepunt Pendrecht hulp met apparatuur en powerpoint programma.

De Brassband MUB beet het spits af en kwam ook zelf de kerk in. Samen met de organist van de Sint Bavokerk, Arthur Vos, werd een geheel nieuwe bolero over het voetlicht gebracht.

Klik de rode tekst
eerste college van Vitaal Pendrecht gaat de markt op aan en je kunt het resultaat zien.