En de deelgemeente komt trouwens ook goed op stoom over het pand aan de Slinge

‘Jeugdopvang moet weg’, staat er boven een artikel in het Rotterdams Dagblad van 27 augustus. Charlotte van Genderen schreef een artikel over het opvangproject van Shelsz in het pand aan de Slinge. Voorzitter, Ed Goverde, van de deelgemeenteraad bemoeide zich er de laatste dagen ook flink tegenaan.
Op Twitter kwam een tweet van de deelgemeente dat zei niet instemden met de vestiging van een project voor jongeren in het pand van De Zeeuw aan de Slinge.

Charlotte van Genderen schreef bijgaand artikel in het Rotterdams Dagblad.

Het ging allemaal langs de deelgemeente heen. Buiten de deelgemeente om eigenlijk. Het pand is van een particulier en de opvang moest weg uit de Veldenbuurt. Er moest snel gehandeld worden. Waardoor de verplaatsing niet in één of ander overleg besproken werd.

8 jongeren zouden er ondergebracht worden. Maar de buurt ging zich flink roeren. De buren in het Dieren Gezondheids Centrum trokken alle registers open.

Ed Goverde ging bij Anita Koers van het Dieren Gezondheids Centrum langs. De deelgemeente is overvallen door de ontwikkelingen. Zij hadden nog niet zo lang geleden een discussie in de raad en kwamen tot de ontdekking dat Pendrecht al heel veel voorzieningen in de wijk heeft en dat er geen meer bij zouden moeten. Met terugwerkende kracht gaan ze vanuit de deelgemeente alles op alles zetten om het project weg te krijgen.

Volgens Shelsz is overigens alles in orde. Een woordvoerder van de instelling komt in het stuk van het Rotterdams Dagblad aan het woord. Er moet alleen nog een gebruiksvergunning komen. Maar het zal nu niet zo eenvoudig worden om die van de deelgemeente te krijgen. Goverde vindt het kwalijk dat zij niet op de hoogte gebracht waren.

Woensdagavond is er in het Dieren Gezondheids Centrum een protest bijeenkomst.

Maandag krijgen alle omwonenden een brief van de deelgemeente.