En hoe verliep de onthulling zelf?

De SocialSofa stond ‘s morgens nog in de winkelruimte van Albert Heijn aan de Krabbendijkestraat. Hij werd verplaatst naar de behangerswinkel op de hoek van de Kerkwervesingel en de Slinge en vakkundig ingepakt met een blauw bouwzeil. Rood-witte linten er omheen en de procedure was verder duidelijk.

Zoals in een ander stukje op deze nieuwspagina werd opgemerkt was het bouwplastic al een beetje van de sofa afgewaaid. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Johan van Peer, voorzitter van de werkgroep Zierikzeebuurt sprak het gezelschap toe en nodigde Alaattin Erdal uit het kunstwerk te onthullen.

Hij kreeg daarvoor een schaar en werd bijgestaan door Joke van Peer en Rineke de Graaf om de klus te klaren.

Erdal was verrukt over de fraaie kleuren en de mooie tekening van de bank. “Ik zag nog nooit zo’n mooie bank!”, was zijn spontane reactie.

Daarna moesten er natuurlijk allerlei foto’s van mensen en groepen op de bank gemaakt en werd de sofa ook uitgeprobeerd. Bep van Krimpen wilde weleens weten of ie ook lekker was om op te liggen. Dat gaat wel, maar in slaap vallen zal niet makkelijk gaan. Hij is nogal hard.

Joop Stobbe van Woonstad Rotterdam nam samen met zijn zoontje Mike een zitje en de gelegenheid te baat om te vertellen over de sofa.

Rien van Keulen, die de tekening voor de voorstelling op de bank maakte ging samen met Bien Hofman op de foto en samen werden ze geïnterviewd door Cineac Charlois.

Een trouwe viervoeter bedacht zichzelf: “Voor mij is er natuurlijk geen plaats op die sofa. Ik ga maar even lekker in de zon op de vensterbank van de behangwinkel liggen!”