En ik heb ook nog iets leuks voor jullie!

‘Ik heb nog iets leuks voor jullie!’, vertelde Eveline van Rooy van het atelier aan de Slinge 773 D. Eigenlijk is dat iets voor alle bewoners in de wijk. Leuk om te weten.
Zij is er nog steeds en op donderdag en vrijdag en op afspraak kun je bij haar terecht. De kunstenares in de wijk doet nog steeds zaken. Zowel in de wijk als daarbuiten.

Via internet www.evelinevanrooy.nl kun je bestellingen bij haar doen.

In Amsterdam staat ze vaak op de kunstmarkt en via die markt kwam er werk van haar in Hotel Pulitzer in Amsterdam te hangen. Ze ging meedoen aan leuk project: “Promote Art Support Charity” en via die weg promoot je eigen werk, kom je in contact met hotelgasten en die kunnen dan op hun beurt weer een kunstwerk verdienen. Door een euro extra te betalen maken ze kans op een fraai stuk werk van Eveline van Rooy en 59 andere kunstenaars.

Op www.fransastic.com kun je er alles over bekijken. Eveline staat al jaren in de Kunstgids en die komt eind dit jaar met een speciale uitgave: ArtParade 2011. Daar komen de kunstwerken in. En die werken zijn Hollandse Huisjes beschilderd door 60 verschillende kunstenaars. Hiernaast staat het huisje dat Eveline beschilderde. Iedere kunstenaar, die meedoet krijgt zo’n huisje en moet dat met zijn eigen werk beschilderen. Op die manier krijg je een goede indruk van het werk van de betreffende schilder. Want zeg nou zelf. Mensen die het werk van Eveline een beetje kennen, zien meteen dat het haar werk is.

Er zijn meerdere hotels bij het project betrokken, er zijn ook sponsors en ook de hotelgasten kunnen een duit in het zakje doen. Bij elkaar brengt dat geld op en dat gaat naar een goed doel. War Child in dit geval. Eveline was helemaal niet zo bezig met dat goede doel. Maar staat inmiddels helemaal achter het goede werk dat War Child doet. Kinderen in oorlogsgebieden krijgen de mogelijkheid om op te groeien tot gezonde volwassenen. Direct krijg je er niks voor, maar indirect bezorgt het je veel voldoening van je werk, dat en passant ook nog even wordt gepromoot.
Creativiteit in optima forma, toch?

In In de Kijkerd van augustus komt er ook een artikel over. Met dat artikel hoopt Eveline extra cursisten op haar schilder-, aquarel- en tekencursus te krijgen. Voor een schappelijke prijs kun je les van haar krijgen.
En als je verlegen zit om een creatief cadeau voor de verjaardag waarvoor je uitgenodigd bent, haar ‘winkel’ staat vol met geweldige dingen. En in allerlei prijsklassen trouwens.