‘t Zal je maar gebeuren

Maandagavond werd een deel van de Tiengemetenbuurt afgezet en deed een groep politieagenten een inval in een woning aan de singel waaraan de buurt zijn naam ontleend. ‘t Zal je maar gebeuren.
De bovenste luchtfoto is van jaren terug. De wijk was nog niet zolang daarvoor aangelegd.

Inmiddels is het decennia later en toch ziet de buurt er nagenoeg hetzelfde uit. Het plaatje via Google Maps geeft een recent beeld van de buurt.

De bomen zijn wat hoger geworden en dat geeft gelijk vanuit de lucht een heel ander gezicht. In de Halsterenstraat op het pleintje zijn kleurige speeltoestellen te zien.

Een ander opmerkelijk verschil is het aantal auto’s dat er nu staat. Toen waren er veel minder en zie je zelfs op het parkeerdek bij de het Metrostation maar weinig auto’s staan.

De buurt is gegroeid. Ging met zijn tijd mee. Kleine woningen, maar in sommige toch nog veel mensen. In een aantal woningen wonen nog de bewoners van het eerste uur. Er zijn veel nieuwe bewoners gekomen en de sfeer in de buurt veranderde ook nogal.

Maandagavond 25 juli werd de buurt afgezet. En vielen politieagenten met kogelvrije vesten een huis binnen. Er was bezoek in huis. Iedereen werd meegenomen en er werden door toeschouwers allerlei gissingen gedaan over wat er allemaal aan de hand zou kunnen zijn.

Gissingen! Het zal je maar gebeuren. Op de website verscheen een kort berichtje met een fotootje. En er kwam een reactie van één van de meegevoerde mensen. Geen vriendelijke reactie. het bericht was dat trouwens ook niet. Veronderstelde dat er veel publiciteit achteraf zou komen, maar tot nu toe helemaal niks.

In de buurt wil men verder. Verder met elkaar. En ervoor zorgen dat iedereen elkaar goed blijft kennen. Elkaar groet en lief en leed deelt. De straat kreeg in 2008 een award als de meest kindvriendelijke straat van de stad.

En dat blijft het parool in de straat. Ze doen er alles voor de kinderen en blijven daarvoor knokken.