En wie reden er mee? En deden de begeleiding?

31 fietsers, 3 mensen in de volgwagen, 1 mecanicien van FietsNED en 3 motorbegeleiders dat waren de Pedaalridders van Karel de Stoute op zaterdag 22 september. Van de 41 fietsers die zich opgegeven hadden zagen er een aantal van de tocht af, omdat ze de snelheid te hoog vonden of vanwege hun gezondheid. Verstandig! Maar ook jammer.
Gerco Veltrop en Hans van Dorp en nog een motorrijder zorgden ervoor dat op ieder kruispunt het verkeer even werd stilgelegd voor het peloton van de Pedaalridders van Karel de Stoute.

Cor Hofman reed de volwagen en Joke Spijkers en Bien Hofman stonden hem bij om de fietsers van eten en drinken te voorzien.

Eduard Rozenveld van FietsNED reed de wagen met reparatiemateriaal. Direct in Brugge maakte hij zich onmisbaar door een deelnemer die een leeglopende achterband had te helpen. Hij ontdekte dat het ventieltje niet helemaal goed afsloot en zorgde dat dat wel het geval was. Later in de tocht plakte hij een drietal banden en hielp één van de deelnemers met zijn voorwiel.

Verder zie je hier op de foto alle deelnemers behalve Bien Hofman, die de foto maakte.

Ze waren ongeveer half koers. In Burgh Haemstede bij een boer die zijn voorzieningen beschikbaar stelde om de groep even te laten bijtanken en gebruik te laten maken van een wc en dergelijke.

De fietsers waren:

Teun Achterberg (De Beuker wilde hij op zijn shirt hebben staan omdat zijn fietsvrienden hem zo noemen), Philippe Armengaud, Michel de Baan, Aad van den Berg, Thea van den Berg, Arie Berkelaar, Cees Bout, Joost Breijer, Koos de Bruijn, Victor Calado, Margo van Dijk, Abdelouahid El Mahi, Peter van Gelderen, Kees Goudappel, Harm Lamberts, Rob Lansu, Matthijs van Muijen, Aad van Nieuwland, Xuan Nio, Klaas Notenboom, Herbert Peper, Gerben de Reus (Gerrit voor zijn vrienden dus ook op zijn shirt die naam), Wim Snijders (77 jaar maar nog goed voor een dubbele Brugge Charlois), John Trouw, Bart Veerman, Henk Verpoorte (met alleen Henk op zijn shirtje), Remco Verzijlbergh, Aad de Visser, Dick de Vries, Rieks Westrik en Kick Worms.