En zo verliep de opening van kinderdagverblijf Geliefd

Dagburgemeester Mario Bosch was één van de genodigden die persoonlijk door David Dissels was uitgenodigd. Hij was er van het begin tot het einde bij en kwam menige bekende tegen.
De onderstaande beschrijving is gebaseerd op Mario’s weblog.

Rond half 12 wandelt Mario in zijn dagburgemeestersoutfit naar de Kloosterzandestraat. Via de zijingang van de Triomfatorkerk gaat hij naar binnen en maakt kennis met David Dissels en Sarah Vermeulen, respectievelijk de directeur en de locatiemanager van het kinderdagverblijf. Beneden drinkt de dagburgemeester een kop koffie en ziet dat de grote zaal uitbundig versierd is met paarse en witte ballonnen. Pastor Johan Bos van de Open Hofkerk was er ook met zijn vrouw en Mario komt nog een bekende tegen: Geeta Dissels. Zij organiseerde op 13 juni 2009 samen met enkele buren een kennismakingsbarbecue in de Zierikzeestraat bij de Eilanden 1 en zij had de dagburgemeester daarvoor uitgenodigd. Natuurlijk was Tjark Jansen er ook, evenals de voorganger van het Zout der Aarde, Stanley Dissels.

Iets na twaalven gaat iedereen naar de grote zaal en Tjark introduceert David. Hij vertelt iets over het ontstaan van het kinderdagverblijf, hij wilde altijd al iets voor kinderen doen en deze wens is nu uitgekomen. Na zijn toespraak zingt hij een lied waarbij hij zichzelf op de gitaar begeleidt en daarna vraagt hij iedereen om naar buiten te gaan voor de officiële opening.

Voor de ingang van het kinderdagverblijf hangt een lint en het naambord is afgedekt met papier. David staat samen met zijn dochtertje bij de deur en na nog een kort woord is zij het die het lint doorknipt. Daarna worden er aan de kinderen lichtgroene ballonnen uitgedeeld die na een gezamenlijk aftellen tegelijk de lucht in gaan. Dan rest er nog één formele handeling: het onthullen van het naambord. Met een ferme ruk trekt David het papier weg en wordt de naam Geliefd voor iedereen zichtbaar.

Na alle officiële handelingen is eindelijk het moment aangebroken om de deur te openen en David gunt deze eer aan voorganger Stanley Dissels. Even is er consternatie omdat de sleutels nog binnen liggen maar die worden meteen opgehaald. Stanley maakt de deur open en gebaart dan uitnodigend om het nieuwe kinderdagverblijf van binnen te bekijken.

Terwijl de kinderen met enkele begeleidsters terug naar de kerk gaan worden de genodigden uitgenodigd om in groepjes binnen te komen voor een rondleiding. Omdat Mario vrij vooraan stond was de Pendrechtse dagburgemeester de allereerste persoon die het net geopende kinderdagverblijf binnenstapte. Sarah vroeg iedereen om plastic sloffen aan te trekken, daarna leidde zij het groepje rond en iedereen bekeek de gloednieuwe inrichting die veel bewondering opleverde. De grote ruimte met aan één kant een open keuken grenst aan de tuin die eveneens is opgeknapt. Aan het einde van de rondleiding nodigde Sarah ons uit om terug te gaan naar de grote benedenzaal in de kerk om wat te eten.