Finale Pubquiz in Restaurant Zuiderkroon

Op donderdagmiddag traden diverse teams uit de stad tegen elkaar in het strijdperk in Restaurant Zuiderkroon. De finale van de Pubquiz werd daar georgansieerd na vele voorrondes.

Organisator Ruud Niesten kent het restaurant als geen ander. Hij was tenslotte de projectleider van het gezellige etablissement. Hij werkte toen voor De Stromen en heeft inmiddels ook iets met Aafje. Aafje? ‘Geeft altijd grappige reacties, thuis!’, aldus Ruud. Ik moet iedere keer uitleg geven aan mijn vrouw, dat ze geen concurrentie gekregen heeft, maar dat mijn werkgever zo heet.

De quizmaster heette Chris, een man met veel ervaring en een karakteristieke quizmatersstem. Hij stelde allerlei vragen. Zoals: Hoe heet de ambtswoning van de minister president? en bij welke tv serie hoorde deze muziek. De klanken van de Onedin Line denderden de ruimte in.

Op tafel stonden een hele massa bekers. Dat is niet niks die Pubquiz.

Ieder team bestond uit zo’n 4 tot 5 mensen.

Niet moeilijk die vragen, maar wel iets om je hoofd bij te houden en je deed het lekker in een team. Dus niet in zo’n zweethokje met Theo Eerdmans en Moud ernaast. Ja de deelnemers wisten van alles en vooral als het om dingen uit de oude doos ging.

Gezellig, gezellig.

Straks gaan ze dat restaurant nog Aafjes’ Place noemen en krijg je allemaal van die afbeeldingen zoals je in een echte pub kan zien. Zo’n omaatje met een knotje in haar haar en zo’n schort aan en een dienblad voor haar. Of zou dat niet stroken met de opvattingen van de projectleider, Ruud Niesten?