Gerard Boom houdt voordracht over Pendrecht Universiteit

Donderdagmorgen zaten er plus minus 30 oudere dames klaar in de Vrouwen Contact Dienst van de Open Hofkerk voor een verhaal over de Pendrecht Universiteit. Gerard Boom verzorgde deze voordracht. Hij hield zijn verhaal voor een wel zeer deskundig publiek. De meesten van zijn toehoorders wonen al meer dan 40 jaar in de wijk.
Alles was klaar gezet voor een hyper moderne presentatie met beamer en laptop. Dat bleek echter niet nodig. Gerard weet zijn publiek zonder die middelen te boeien.
Hij vertelde over het ontstaan van de Pendrecht Universiteit en stelde eerst zichzelf voor en zijn geschiedenis met Pendrecht.
Natuurlijk werd hem gevraagd wanneer de stoepen in Pendrecht zo liggen, dat je er met een rollator probleemloos over heen kan lopen.
Ook werd hem gevraagd wat er van waar is, dat de bouw stil legt. En wat er nu in de Dinteloordstraat zou komen. Eigenlijk niet de vragen waarvoor Gerard gekomen was, maar toch wist hij ze te beantwoorden. De bouw stagneert door de hoge prijzen die de aannemers berekenen bij de aanbestedingen. Heel Nederland kampt met dat probleem. In de Dinteloordstraat zou een fraai 55 + complex komen met een parkeerbak eronder, maar dat is nou juist één van de projecten die een vertraging op zal lopen.
Waarschijnlijk gaat dat project er anders uitzien.
Gerard werd ook gevraagd naar “de jeugd van tegenwoordig”. Zij recatie op zo’n vraag is steevast dat hij zelf ook niet zo’n schatje geweest is vroeger.
Kortom na donderdag 11 oktober heeft de Pendrecht Universiteit ook voor de deelneemsters aan deze groep van de Open Hofkerk geen geheimen meer.