Gijs van Krimpen in de introductie op Pendrecht

Beelden van Pendrecht. Ooit weilanden dan komen de heimachines, worden palen geslagen en eerste stenen gelegd, huizen opgeleverd en bewoond.

Dat begon in 1953. Nu 60 jaar later is de wijk fundamenteel van karakter veranderd. Van een monument van wederopbouw werd Pendrecht een naoorlogse wijk, die uit balans geraakte. Via een herstructurering wordt geprobeerd die balans er weer in te brengen.

Bewoners uit Pendrecht speelden een prachtig theaterstuk over hun wijk. Om de wijk neer te zetten werd met een videofilm begonnen. Op één van de beelden is de ontwerpster Lotte Stam Beese te zien.

Om de ontwikkeling van de wijk weer te geven kwamen er golven, een branding over de wijk heen en werd het lied De Steen van Bram Vermeulen voorgelezen. Het lied werd een beetje bewerkt door de regisseur van Pendrecht, Stefan van Hees.

De stem is die van Gijs van Krimpen. Gijs overleed donderdagavond 8 augustus in het verpleegtehuis Hannie Dekhuijzen en wordt 14 augustus om 11:00 uur begraven op de Begraafplaats Charlois, Charloisse Lagedijk 680.

Zij stem blijft boeien: