Goed bezochte iftarmaaltijd in De Middelburgt

De vaste bezoekers en medewerkers van De Middelburgt en mensen die voor een andere werkgever in het pand aan Plein 1953 191 zitten waren aan de dis genodigd. In prachtige schalen werd een voortreffelijke Marokkaans diner klaargezet.

Saïd Ajbilou, bewoner van Pendrecht en regelmatig in De Middelburgt te vinden, heette de genodigden welkom en sprak de wens uit dat iedereen het zich zou laten smaken.

Hij maakte er geen politiek praatje van, want politiek is niet zijn hobby. Volgens heeft dat trouwens ook niks met iftar en ramadan te maken. Het gaat er om om dingen met elkaar te delen en te denken aan mensen, die het minder hebben dan jij.

Halima Beia, getooid in fraaie Marokkaanse kleding toont op één van de foto’s wat voor gerechten er allemaal bereid waren door een select koksgenootschap.

Mensen konden zelf hun bord halen en keizen wat ze wilden.

Het was niet allemaal Marokkaans trouwens. Het nagerecht had een meer Caribisch karakter. Het kwam in de vorm van een heerlijke vruchtensalade.

En het gezelschap had na afloop heerlijk gegeten en ook goede gesprekken met elkaar gehad. Aan tafeltjes met 4 stoelen soms een paar meer hadden groepjes vrienden van De Middelburgt het over van alles en nog wat.