Gouden tijden voor Rotterdammers die initiatief tonen

Op 9 februari 2010 lanceerde de vorige wethouder, Rick Grashoff (Participatie, Cultuur & Milieu) de vernieuwde website www.rotterdamidee.nl.

Hij deed dat op de Pieter Caland met een enorme grote stekker. Iedereen zat lekker binnen in de warmte, maar inmiddels is de Maas warm genoeg om het idee van het onderste fotootje in te brengen en uit te voeren.

Deze startpagina voor bewonersinitiatieven in Rotterdam biedt per deelgemeente een overzicht van alle regelingen waar bewoners een beroep op kunnen doen. Een aanwinst voor Opzoomeraars en andere Rotterdammers die met hun initiatieven Rotterdam leefbaar maken.

Nu is Opzoomer Mee gestart met een promotiecampagne voor bewonersinitiatieven. Rotterdammers kunnen op de website www.rotterdamidee.nl ideeën melden om Rotterdam vriendelijker, socialer, veiliger en gezelliger te maken. Zij vroegen Vitaal Pendrecht een handje te helpen door een banner te plaatsen op de website. De banner is te zien op het bhovenste fotootje.

De ontwerper van de site van Vitaal Pendrecht is bezig met het plaatsen van deze banner op de voorpagina. Binnenkort kun je dus doorklikken naar RotterdamIdee. Naast Pendrecht MediaLink!, De Tuin op het Zuiden en de digitale maquette van Pendrecht een zinvolle aanvulling. En alles lekker makkelijk bij de hand.

Vanuit Pendrecht kwamen er immers veel RotterdamIdeeën, toch?.

Het eerste Idee is overigens al binnen. Sjannie de Mooij uit de Halsterenstraat lanceerde het idee om het Pendrecht Theater nog minstens 5 jaar actief te laten zijn in de wijk. Zij kreeg te horen dat de financiering eind dit jaar stopt. Volgens Sjannie is het duidelijk dat het contract met de regisseur, Cees Bavius, dan misschien ophoudt eind 2010. Zijn werk is nog lang niet af. Er kan volgens haar nog niet vanuit gegaan worden dat de spelers en de Pendrecht Universiteit uit zichzelf verder gaan. Daar is een langer lopende professionele ondersteuning voor nodig. De vernieuwing van de wijk liep immers ook vertraging op.

Sjannie heeft al antwoord van Opzoomer Mee. Ze vinden het een duidelijk idee en gaan op zoek gaan naar hulp voor het realiseren van haar RotterdamIdee.

Wie volgt.