Grandioos 3e lustrum feest op Over De Slinge

RE-PLAY trad op, kinderen hielden een internationale modeshow, panakooi en springkussens in de Kloosterzandestraat en er was een internationaal restaurant met complete maaltijden uit vele keukens van Pendrecht.
Hoe populair RE-PLAY is bij de kinderen van Over de Slinge kon je goed zien na afloop van hun optreden. Tientallen kinderen dromden samen om de leden van de R&B en Soul-formatie en smeekten om een handtekening. Dat viel nog niet mee. Want alle kinderen van de school aan de Krabbendijkestraat en de Sommelsdijkstraat stonden op het Annemarie Commijsplein.

Annemarie op het bovenste fotootje met haar dochter en het kleinkind van medeactievoerster Nancy Hartman liep apetrots rond. Het feest vond immers plaats op het schoolplein, dat haar naam draagt. De naam werd erop geplakt, toen de eerste groeibriljant op de schoolpleinen van Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat gerealiseerd werd. Kijk er de geschiedenis van deze site maar eens op na. Het andere plein draagt de naam Nancy Hartman. Over de Slinge is eigenlijk een beetje hun school, hoewel het directeurs duo Ruud van Orsouw en Sonja Ollefers de touwtjes strak in handen hebben, zijn de gezichten van de school vooral de ouders en de vele fantastische kinderen.

Aan het hek werden de bezoekers gevraagd of ze ouder waren of genodigde. Dat was echt nodig, want er kon geen man of vrouw meer bij. Aan de randen van het plein stonden kraampjes met hapjes en complete maaltijden en iets te drinken een loterij en noem maar op. Echt feest dus.

Daarnaast was de hele Kloosterzande straat afgezet met borden en hekken om de kinderen, die wilden voetballen in de panakooi of wilden springen op de drie springkussens, die daar opgesteld waren, niet gehinderd werden door auto’s. Normaal gesproken staat het kortste straatje van Pendrecht vol met parkeerders uit de buurt.

Je kon je in die straat ook laten behandelen door een masseuse op een rustige plek in een rustige stoel.

De vrijwilligers waren getooid in een geel of een lichtblauw t-shirt met daarop de tekst ‘OVER DE SLINGE LUSTRUM CREW 2010’. De meest prachtige mensen en zelfs hele jonge baby’s in de armen van een moeder met een schitterende hoofdtooi. Abeba Gebremedihin voorzag je van een bekertje limonade terwijl haar collega in geel t-shirt goed oplet of alles nog wel goed gaat op het Annemarie Commijsplein en er niemand in de verdrukking raakt.

Ed Goverde en Michel de Baan van de deelgemeente waren er ook en knoopten een praatje aan met Joop Stobbe, de campagneleider van Pendrecht is Goed bezig.
Oumaima en Ezgi denken er zo het hunne van: ‘Lekker belangrijk allemaal’.

Renee Westerkamp bleek opnieuw een aangeefster met een dijk van een stem en kondigde met evenveel enthousiasme RE-PLAY als een leerlinge met een hese stem aan.

Tijdens de modeshow werd de microfoon bediend door Oumaima en Tsidane. Zij deden niet onder voor Renee in zowel enthousiasme als stemvolume. Prachtige creaties kwamen langs uit onder andere Spanje, Marokko, Somalië en uit China en het sluitstuk was Rebecca, die niet een Ugandese robe showde, maar een lesje gaf in souplesse.

Groots applaus en gefluit.