Gratis sporten in Zuiderpark Sportplaza

Sportplaza, in het Zuiderpark in Rotterdam, is een uniek sportterrein dat nergens in Nederland wordt geëvenaard. Sportplaza beschikt over diverse sportvelden, een skatespot en een boulderblok.

Er zijn verschillende sportvelden: twee asfaltvelden en twee kunstgrasvelden voor voetbal, handbal en korfbal, vier tennisbanen en twee padelbanen (padel: combinatie van tennis en squash, waarbij de bal zelden of nooit uit het speelveld verdwijnt; www.padelcentrum.nl).

De skatespot in het Zuiderpark is de grootste streetspot van Europa. Een pe5rfecte ondergrond en curbs in alle soorten en maten zorgen met de vele big fours voor het echte Barcelona gevoel.

Het unieke bouloderblok, waarin verschillende greepsoorten zijn geïntegreerd, is alleen voor gevorderde boulderaars te beklimmen. Alle routes staan op de website.

Toezicht en openingstijden:

1 april tot 1 oktober:
dinsdag t/m vrijdag: 15 – 22 uur
zaterdag en zondag: 13 – 20 uur

Met een pasje kun je al het materiaal lenen om Sportplaza optimaal te gebruiken. Hiervoor moet je een pasfoto, je ID-kaart en een bewijs van je adres inleveren (je kan terecht vanaf groep 8).
TOS organiseert zelf of samen met anderen activiteiten en evenementen. Heb je een leuk idee? Vertel het een TOS-medewerker.
Scholen kunnen gymles, sportdagen, pauze- en brede school activiteiten op de sportplaza laten plaatsvinden.

REGELS SPORTPLAZA:
• Geef elkaar de ruimte, wees aardig en heb respect voor elkaar
• Houd alles schoon en heel
• Alcohol en drugs zijn verboden
• Honden, fietsen en scooters zijn verboden