Halsterenstraat viert einde van het jaar

Sjannie de Mooij had al iedereen van Woonstad Rotterdam aan het hoofd gezeurd om de sleutel van Halsterenstraat 26 A te mogen gebruiken. De woning stond al een poosje leeg en zij voorzag dat het op 20 december behoorlijk koud zou zijn. Een garage of een tent met terrasverwarming helpen in die omstandigheden niet echt meer, was ze bang voor.

Er waren al verschillende telefoontjes aan gewijd en ook emailberichten verzonden. Niet via Sjannie zelf, want zij doet het nog steeds zonder computer en heeft dus geen emailadres, maar via de mailadressen van anderen.

Geen reactie. Ze had de hoop al opgegeven en Habib van TOS had al extra hulptroepen ingeschakeld om met elkaar toch de partytent op te zetten en de terrasverwarming in elkaar te schroeven om het eindejaarsfeestje in de straat te redden.

Laat nou op maandag net iemand een afspraak hebben met Ron Tempel van Woonstad Rotterdam om de woning te bezichtigen. Dat verzin je toch niet. De eventuele huuder kwam overigens niet opdagen en Sjannie maakte van de gelegenheid gebruik.
Ze vroeg de verhuurmedewerker van Woonstad of hij soms toevallig Ron Tempel was en deed hem het hele relaas. En ze mocht van hem bij grote uitzondering de sleutel van de woning gebruiken.

De avond ervoor hadden Abeba, Janet, Etta en Sjannie al heel wat werk verzet om het presentje in te pakken en ook de prijzen voor de Bingo waren voorzien van fraai inpakpapier.

De woning werd goed gebruikt. Via een geluidsinstallatie kon iedereen in alle kamers meedoen met het bingospel.

En in één van de voormalige slaapkamers stond een tafel met drankjss, snoep en een mandarijntje voor iedereen erop.

De dagburgemeester Mario Bosch maakte ook zijn opwachting en zelfs nachtburgemeester, Harry Kock, kwam langs en kreeg zijn eindejaarsgeschenk van de Halsterenstraat.