Heb jij een idee voor de buurt?

Heb je een goed idee of heb je een droom die werkelijkheid moet worden? Woonstad Rotterdam helpt je hier graag bij! Graag informeren we je over de mogelijkheden. Jij als bewoner van Woonstad kan namelijk meer betekenen voor jouw woongebouw en buurt.

Iedere dag staan we op en gaan we aan het werk voor Rotterdam. Dat doen we nooit alleen, maar samen met iedereen in onze buurten en straten. We werken aan een stad met leefbare wijken. Waar het prettig wonen en leven is. We zijn de steun in de rug als het tegenzit en de helpende hand als Rotterdammers iets willen betekenen voor hun omgeving. We ondersteunen initiatieven die bijdragen aan leefbaarheid of gewoon, omdat de stad daar mooier en beter van wordt.

Heb je een idee om je wijk of buurt te verbeteren? Elk idee is welkom. Bijvoorbeeld voor het opleuken van je woongebouw, het helpen van je buren, of voor een ontmoeting, een activiteit of een buurtfeest? Woonstad kan je op verschillende manieren helpen. Met welke ideeën kijken we mee?

  • Je doet iets bijzonders om het woongebouw of de omgeving mooi, schoon, heel of veilig te houden.
  • Je helpt je buren of buurtgenoten. Bijvoorbeeld met hun administratie of je brengt ze in contact me de maatschappelijk werker.
  • Je hebt een idee voor het verbeteren en leuker maken van het met elkaar leven of samen dingen doen.


Goed idee voor de buurt? Meld je aan met jouw bewonersinitiatief!

Ben jij betrokken bij de buurt? Wij steunen graag bewoners die hun woonomgeving mooier, leuker of veiliger willen maken. Zo dragen we met elkaar bij aan een fijne woonomgeving. Samen bereiken we meer! Wij doen ons best om je prettig te laten wonen in je buurt. Heb jij een goed idee om je woonomgeving nog beter te maken, voor jezelf én je buren? Of heb je een bepaalde wens voor de buurt waar wij bij kunnen helpen? Laat het ons dan weten.

Samen met jou willen we ervoor zorgen dat onze bewoners fijn wonen, in hun buurt, straat en woongebouw.

Stuur je idee in!
Jouw idee is draagt bij om de leefbaarheid en veiligheid in de buurt te vergroten, zodat alle huurders en eigenaren hiervan kunnen profiteren. Je draagt vrijwillig bij. Je krijgt dus niet betaald voor het idee dat je aanmeldt.

Belangrijke dingen om te weten

  • Je doet iets bijzonders om het woongebouw of de omgeving mooi, schoon, heel of veilig te houden.
  • Je helpt je buren of medebewoners. Bijvoorbeeld met hun administratie of je brengt ze in contact met de maatschappelijk werker.
  • Je draag bij aan het verbeteren en leuker maken van het met elkaar samen leven of samen doen.

Druk op de knop
Stuur je idee in via de knop hieronder. Je vult een paar korte vragen in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken of je aan de voorwaarden voldoet. Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem dan contact op met je huismeester of sociaal beheerder in jouw buurt.