Heien houdt Pendrechtenaren uit de slaap

Er zou toch niet ‘s nachts geheid worden in Pendrecht? Hoe zit dat? Het heien is ook niet in de wijk, maar langs de A15 in het verlengde van de Zuiderparkweg, maar maakt zoveel herrie dat je het dichter bij huis veronderstelt.
Heien Verlengde Zuiderparkweg.

Onder die kop staat er een artikel op de deelgemeentepagina. In de nacht van 30 november op 1 december werden veel Pendrechtenaren opgeschrikt door intens lawaai van heien en nog erger. Vele bewoners dachten dat er ergens in de wijk geheid werd. En dat er nog meer komt wordt ook duidelijk uit het bericht. Het gaat overigens niet alleen om heien maar ook om het intrillen van damwanden en dat maakt een behoorlijk lawaai. Radio Rijnmond meldde vele klachten uit Rotterdam en Barendrecht.

Bijgaande foto werd gemaakt op donderdagavond 1 december, toen ze nog niet aan het werk waren overigens.

Het artikel vervolgt:

De heiwerkzaamheden voor de Verlengde Zuiderparkweg,
de nieuwe onderdoorgang onder de A15 bij Portland, zijn
vertraagd. Dit als gevolg van de weersomstandigheden (mist) en noodreparaties aan het wegdek van de A15. Er zou vorige week ’s nachts worden geheid. Dit ging niet door. Daarom wordt er naast deze week ook volgende week nog geheid van maandag tot uiterlijk vrijdag (22.00-05.00 uur). Ook het intrillen van damwanden liep om dezelfde redenen vertraging op. Daaromis er afgelopen weekend extra gewerkt in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zondag op maandag. Het overdag intrillen van de damwanden duurt nog tot 23 december (maandag t/m vrijdag, van 07.00 tot 16.00).

Het intrillen en heien veroorzaakt overlast omdat ook ’s nachts wordt geheid. Overdag heien is niet mogelijk in verband met de veiligheidsrisico’s voor het wegverkeer. Er moet dicht langs de rijksweg worden geheid waardoor het risico bestaat dat een heipaal vanuit de heistelling op de rijksweg valt. Daarom zijn ‘s nachts twee rijstroken voor het verkeer afgesloten.Nieuwe onderdoorgang De onderdoorgang Verlengde Zuiderparkweg is op verzoek
van de gemeente Rotterdam deels al aangelegd toen de Betuwespoorlijn werd gebouwd. Het gedeelte onder het spoor is dus al gemaakt, maar het gedeelte ten noorden en ten zuiden van de Betuwelijn moet nog worden gerealiseerd. De onderdoorgang wordt door gemeente Rotterdam geschikt gemaakt voor autoverkeer.
De werkzaamheden houden verband met de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein en worden door A-Lanes A15 uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat.
A-Lanes A15 werkt aan de hand van een zorgvuldig opgestelde werkplanning. Toch kunnen werkzaamheden door
onvoorziene omstandigheden langer of korter duren. Bij slechte weersomstandigheden kunnen werkzaamheden worden
uitgesteld.

Meer informatie
Voor algemene vragen over de werkzaamheden of de verbreding
van de A15 kan men contact opnemen met het gratis telefoonnummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (bereikbaar
van 06.00-22.30 uur).
Ook is er meer informatie te vinden op de volgende websites: de website van RijksWaterStaat

en www.vanAnaarBeter.nl